Jótékonysági árverés az árva állatok javára
2009. augusztus. 03. hétfő, 20:42
​Víg Attila festőművész nagylelkű felajánlásaként egy kiváló művét adományozta alapítványunk részére, hogy árverésre bocsátva a befolyt összeggel támogassa az árva kutyusokat. Ezúton is nagyon köszönjük, remélve, hogy a festmény gazdára talál.

A műről (Toronto 70x100cm olaj, farost) készült fotó itt letölthető!

toronto_kicsi.jpg

Az internetes árverés menete:
A JÓTÉKONYSÁGI AUKCIÓN minden 18. életévét betöltött természetes, ill. jogi személy részt vehet. Kérjük, aki teheti, és szeretne egy igényes festmény vásárlásával menhelyi állatokon segíteni, licitáljon az alábbi módon:

A KÉP KIKIÁLTÁSI ÁRA: 50.000 HUF

Licitlépcső: 5.000 HUF
Legkisebb ajánlható ár: jelenlegi ajánlat + 5.000 HUF
Utolsó ajánlat (naponta frissítve): 55.000 HUF (Kiss Zoltán)
Köszönjük!

Az aukció 2009.08.03.-tól 2009.09.03-ig tart.(VÉGET ÉRT)

Az ajánlatokat SMS-ben várjuk a 06 30 276-6071-es telefonszámra. Kérjük, a felajánlott összeg mellé egy azonosító nevet küldjenek. Az aktuális nyertes nevét és ajánlatát naponta frissítjük.

A nyertest az aukció végén telefonon értesítjük. A mű megvásárlása adománynak minősül, melyről kérésre adókedvezményre jogosító igazolást állítunk ki. A nyertes az összeg befizetése után személyesen, esetleg postai úton is átveheti az alkotást.

KÖSZÖNJÜK A FELAJÁNLÁST AZ ÁRVA ÁLLATOK NEVÉBEN, AZ AUKCIÓ NYERTESE KISS ZOLTÁN!

Víg Attila (Nagykanizsa 1966-) kortárs festőnk, aki először Szász Endre majd Szekeres Emil (Kmetty János növendéke) segítségével saját stílusát, s korszakait megtalálva alkot. 20 éve fest, de pár éve érte el az egyéniségét és életét bemutató festmények különleges stílusát.

A Nagyházi Galériában 2008. októberi 148-as aukción 2 festménye is gazdára lelt (250, 269 tétel) 180.000 Ft-os áron. Innentől kezdve hasonló témájú képei minimum ennyit érnek. Az Art-Press VI. évfolyam 06. szám 2008-as száma 2 oldalas cikkben foglalkozik festőnkkel, illetve a most készülő Kmetty Jánosról szóló könyvben 15 oldalon keresztül festményei képének illusztrációival követhetik majd nyomon Víg Attila életútját és festészetének állomásait.
Víg Attila életét meghatározó utazási emlékeinek tiszteleg festményeiben, illetve "akikre büszkék vagyunk" - ahogy Ő fogalmaz - azokra a már elhunyt elődeinkre, akik a festészet meghatározó alakjaivá váltak az idők során. Víg Attila festmény sorozatában olyan nevek is megtalálhatók, mint Munkácsy Mihály, Csontváry, Csók István...stb). Ezen festményeken festőnk saját stílusában ábrázolja a "nagyokat". Utazásaira visszatérve, imádja az arab országokat, illetve Párizst, így narancs és kék korszakában a főváros, valamint utazásai során felfedezett életképek és életérzések szerepelnek, barna korszakában a zsidó és arab világot tárja elénk. Pasztell képeinek színvilágában Szekeres Emil hatása érződik. Egy kis kitérővel az avangard stílus érződik munkáin. Az őt körülvevő világot - ahogy ő hívja "A szögletes világ" - mutatja be saját szemszögéből. Napjainkban a narancs korszak folytatásaként a mindent bíborba öltöztet, ez a színvilág sötétebb elődjénél, de sokkal kifejezőbb és dinamikusabb arcát mutatja be az ecsetkezelésnek.

Az interjúkat, részleteket, illetve festményei közül párat megtalálnak a www.vigattila.eoldal.hu honlapcímen.