3 napig várta a halált
2010. szeptember. 11. szombat, 21:19

Szeptember 10-én estefelé kaptuk a segélyhívást, hogy Érd Ófaluban egy háznál nagytestű kutya fekszik a szakadó esőben, láncra kötve, nem mozdul már harmadik (!) napja. A tulajdonosa egy idős ember, aki nem viseli gondját. Sajnos a bejelentés teljesen valósnak bizonyult, a kerítésen kívülről is jól látszott, hogy a szerencsétlen állatot már félig ellepte a víz, amúgy is elhanyagolt bundája átázott, teste felpuffadt, mozdulni nem volt képes, csak a szemeivel nézett könyörgőn.


Az érdi Közterület-felügyelet munkatársai és ügyeletes rendőr kollégájuk siettek a segítségünkre. Hamarosan sikerült beszélnünk az állatkínzó tulajdonossal, aki még arra sem volt képes, hogy segítséget hívjon haldokló kutyájához. A Hatóság jelenléte elég volt ahhoz, hogy megengedje a kutyus azonnali orvoshoz szállítását, de azért hozzátette, hogy ha beteg, inkább nem kéri vissza…


kinzollkutya_felsou2.jpg


Az Állatkórházban megállapították, hogy a kutya napok óta szenved gyomorcsavarodástól, ami már visszafordíthatatlan stádiumban van, belső szervei elhaltak, a műtét semmiképp nem mentheti meg. Nem akartunk még több szenvedésre ítélni, így közösen döntöttünk az eutanáziáról.

Életében is sokat szenvedhetett, többé nem bánthatják. Nyugodjon békében!

Az állatkínzó gazda ellen hatósági eljárás indult.


kinzollkutya_felsou1.jpg

Az Állatkórházban készült Kórlap itt letölthető:
korlap_kinzottkutya_ofalu.jpg
3692 olvasás
Megosztás:
Bejelentkezés
Az Ön azonosítóje le lett tiltva!
Hibás azonosító vagy jelszó!
Az azonosítót kötelező magadni!
A jelszót kötelező magadni!

Azonosító:

Jelszó: