Beszámoló a 2009-es őszi ivartalanítási akciónkról
2010. április. 11. vasárnap, 00:00
​Örömmel tapasztaltuk a hatalmas érdeklődést a Sirius Alapítvány lakossági kutya-cica ivartalanítási akciójával kapcsolatban. A jelentkezők nagy száma bizonyítja, hogy sokan felismerték a felesleges szaporulat megállításának, a felelős állattartás fontosságát. Az akcióban részt vevő állatorvosok kiválóan dolgoztak, az NCA pályázatán nyert összegből 3 hónap alatt összesen 300 házikedvenc ivartalanító műtétjét tudtuk finanszírozni. Az egyes operációk költségéhez a gazdiknak így csupán kevesebb, mint a teljes ár felét kellett befizetniük.

Az akcióban összesen 44 kan kutyus, 104 szuka kutyus, 33kandúr és 119 nőstény cica ivartalanító műtétjére került sor.

A gazdik Érdről és Pest megye településeiről hozták kedvenceiket Dr. Fehér Miklós érdi, és Dr. Fekete Balázs és Dr. Miro tárnoki és százhalombattai rendelőjébe.

Érdről 142

Dunaharasztiból 1

Tahiból 1

Kápolnásnyékről 1

kutya vagy macska lett szakszerűen ivartalanítva a Sirius Alapítvány segítségével.

Minden igyekezetünk ellenére a később jelentkezők között voltak, akik nem fértek már a vállalható keretünkbe, de bízunk benne, hogy hamarosan újabb akcióval tudunk segítséget nyújtani a felelős állattartóknak.