Beszámoló a nyár végi rendezvényről
2012. szeptember. 21. péntek, 00:00

Szeptember 8-án az Érdi Utcabálon és Battai Napok rendezvényén a Sirius Alapítvány is bemutatkozott, önkénteseinkkel és összesen 7 örökbefogadásra váró kutyánkkal vettünk részt. A nap sikeresnek mondható, rengetegen érdeklődtek sátrunknál, lufikat osztottunk a kicsiknek, és védenceink is nagy népszerűségnek örvendtek.

Az állatvédelmi kérdéseket tartalmazó rövid tesztet 78-an töltötték ki, jutalmul praktikus kulcstartót és mágneses könyvjelzőt adtunk ajándékba. A teszt letölthető itt (a helyes megoldásokkal).

Az ajándéktárgyakat a felajánló MARS Magyarország, a Pedigree® gyártójának támogatásával tudtuk biztosítani.

Köszönettel tartozunk minden kedves segítőnknek, önkéntesünknek, akik áldozatos munkájukkal tették sikeressé programjainkat, és az egész napjukat velünk és kutyusainkkal töltötték!

Egyik önkéntesünk hangulatos beszámolót írt a rendezvényről:

"Szombati kutyusos nap.
Érden, és Százhalombattán rendezvény volt, melynek keretében a Sirius alapítvány is képviseltette magát. Én, édesanyám, és még sok önkéntes részt vettünk az eseményen, melynek keretében Érden 4 kutyust vittünk ki (Barbi, Era, Mick, és Pite). A stand felállítása után lufikat fújtunk fel, melyet az érdeklődőknek (leginkább családok kisgyermekkel) átadtunk. Örömmel fogadták, bár az előttünk dolgozó lufis üzletét ezzel jócskán rontottuk. Jókor kell, jó helyre jönni. :-) A sátornál ki lehetett tölteni egy tesztet, mely megtörténte után volt egy kis jutalom.
A kutyusok később ki lettek hozva. Szegények nagyon féltek, mert több irányból is szólt a dübörgő zene. Nyugtattuk őket, némelyiküket sétáltattuk, de Barbin kívül nem nagyon oldódtak fel.
A rendezvény kora kezdése ellenére elég kevesen jöttek ki, de a standnál azért volt érdeklődés.
Pite nagyon nehezen viselte az eseményeket, Mick teljesen be volt ijedve, és Era is.
Szegénykék így nem tudtak túl jó benyomást kelteni a gazdi jelöltekben.

A másik helyen, Százhalombattán, a strand melletti sportközpontban jóval kedvezőbb feltételek voltak. Mire odaértünk, már jó sokan voltak. A standok közel voltak az érdeklődőkhöz, és jó sok volt belőlük.
Battára Bemi, Dolcsi (az egyik kis fekete prücsök), és Miksa lett kihozva. Kezdettől nagy érdeklődés fogadta őket. Elég volt csak kisétálni velük a sátrunk elé, máris legalább 3-4 érdeklődő volt. :-)
A legnagyobb sztár a kis fekete vizsla keverék (még nem volt neve, de elneveztük Dolcsinak) iránt volt, de Miksa is a központban volt.
Több potenciális gazdi jelölt volt, a látogatók nagyon kedvesek voltak, jó kis beszélgetések alakultak ki. Volt egy lány, aki több órán keresztül ott volt velünk, Dolcsi nagyon tetszett neki. Költözés előtt álltak, így most még nem tudná örökbe fogadni. Többnyire ez volt az emberek reakciója, hisz nem mindegy, hogy milyen helyre kerül egy kutyus. Örültem neki, hogy ilyen tudatosak az emberek.
Természetesen, mint azt várni lehetett, amikor már készülődtünk elmenni, akkor volt a legnagyobb érdeklődés, leginkább Miksára. Remélem ebből gazdizás lesz. :-)

A kutyusok elérhetőségei, adatlapjai (Érdi szekció: Barbi, Era, Mick, Pite):

Százhalombatta szekció: Demi, Miksa, Dolcsi:

"

Képek az Érdi Utcabálról:

erd3.jpg

erd4.jpg