Látogatás a Móra Ferenc Általános Iskolában
2012. november. 05. hétfő, 22:32

Október utolsó szombatján az érdi speciális iskola diákjai jöttek a menhelyre látogatóba, és rengeteg állatok alá való rongyot, takarót, szőnyeget hoztak, hogy ezzel is segítsék munkánkat.

A régóta tervezett programot az esős idő sem ronthatta el, mivel így a rövid menhelyvizit után önkénteseinkkel és két kutyusunkkal mi mentünk helybe, a Móra Ferenc Általános Iskola aulájába, ahol rövid előadás keretében igyekeztünk felhívni a gyerekek figyelmét fontos állatvédelmi témákra. Ezt követően vetélkedőt tartottunk a megjelenteknek, természetesen a kérdések az állatokról, a felelős állattartásról szóltak egészen attól a pillanattól, hogy hogyan kell felkészülni egy örökbefogadásra, és hogyan kell bánni a megöregedett és beteg állattal, hogy mik a kutyatulajdonosok feladatai, kötelességei és mennyi felelősséggel jár egy négylábú tartása. Nagy meglepetésünkre és örömünkre a gyerekek szinte minden témáról sokat tudtak és lelkesen fogadták a feladatokat. Szoros küzdelem volt a két csapat között, persze a végén mindenki kapott valamit. Közben lehetett dédelgetni két tüneményes védencünket, Barbit és – az iskolások által újonnan elnevezett kölyköt - Leilát is.

Ezúton is köszönjük az adományokat és a kedves fogadtatást!

Képek a rendezvényről:

Leila nagy népszerűségnek örvendett, nem is csoda:

sirius-001.jpg

sirius-002.jpg

Védenceink rengeteg vidám percet szereztek a gyerekeknek:

sirius-013.jpg

Mindenki figyelmesen hallgatta az előadást:

sirius-016.jpg

A chipleolvasó készülék mindenkinek újdonság volt:

sirius-012.jpg

Érdemes volt eljönni!