Elismerő Oklevél a MÁTSz-tól

Hírek, 2011. október. 17. hétfő, 22:30, 2141 olvasás

​A Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség Intéző Bizottságának döntése értelmében átvehettük a 2011 évi kitüntetést, és az ezzel járó oklevelet és plakettet.
Beszámoló az Örökbefogadó napról

Hírek, 2011. október. 03. hétfő, 19:56, 1716 olvasás

​Az Örökbefogadó Napon egyetlen kutyus talált gazdira. Kicsit több érdeklődésre számítottunk az Állatok Világnapja alkalmából meghirdetett napon, de így is eredményesen telt, mivel növendék kutyusaink és néhány felnőtt társuk is élvezhette az önkéntes állatbarátok kényeztetését. Nagyon köszönjük mindenkinek, aki tárgyi adományával, takarókkal és eleséggel támogatta védenceinket.Köszönjük önkénteseink részvételét, és reméljük, hogy legközelebb sok kutyus talál szerető családra!
Élmények a fesztiválról

Hírek, 2011. augusztus. 29. hétfő, 21:17, 1517 olvasás

​A tárnoki nyárbúcsúsztató fesztiválon tartott kutyasimogató nap jól sikerült, a hőség ellenére önkénteseinkkel és a kutyusokkal együtt jól éreztük magunkat. A kutyusokat az önkéntesek felügyelete mellett lehetett sétáltatni, volt rá szép számmal jelentkező. A simogatásról nem is beszélve.
Kötelező chipezés Tárnokon!

Hírek, 2011. július. 01. péntek, 22:08, 1460 olvasás

​Tárnok Nagyközség ÖnkormányzataKépviselő-testületének10/2011. ( VI.17.) számú önkormányzat rendeletaz ebek mikrochippel történő megjelöléséről szóló15/2010. (XII.17.) számú önkormányzati rendelet módosításáról
Módosul az ebek, macskák valamint kedvtelésből tartott egyéb állatok tartásáról szóló...

Hírek, 2010. november. 29. hétfő, 21:03, 6175 olvasás

ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 49/2010. (XI.26.) ÖK. számúrendelete az ebek, macskák valamint kedvtelésből tartott egyéb állatok tartásáról szóló 27/2008. (V.30.) KGY. rendelet módosításáról
Kutyaházakat kaptunk!

Hírek, 2010. október. 15. péntek, 23:08, 2431 olvasás

​A Mars Magyarország (Pedigree ® gyártója és forgalmazója) múlt héten hat kutyaházat adományozott menhelyünk lakói számára.
​ Helyzetjelentés a vörös iszap katasztrófa első napjainak állatvédelmi eseményeiről

Hírek, 2010. október. 09. szombat, 22:26, 1960 olvasás

A Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség tagszervezetei egységesensiettek a kataszrófában megsérült állatok segítségére. A katasztrófa észlelésekora legközelebbi, két veszprémi tagszervezetünk azonnal a helyszínre sietett ésazóta is naponta mentik az állatokat. A sérülteket a veszprémi Állatkórházbantudjuk elhelyezni, ahol lefürdetik őket /a helyszínen ugyanis nincs víz/ ésszakszerű orvosi ellátást kapnak. Innen szervezzük az elhelyezésüket aközelebbi menhelyekre, hogy helyet tudjunk biztosítani a következőszállítmánynak.
3 napig várta a halált

Hírek, 2010. szeptember. 11. szombat, 21:19, 3667 olvasás

Szeptember 10-én estefelé kaptuk a segélyhívást, hogy Érd Ófaluban egy háznál nagytestű kutya fekszik a szakadó esőben, láncra kötve, nem mozdul már harmadik (!) napja. A tulajdonosa egy idős ember, aki nem viseli gondját. Sajnos a bejelentés teljesen valósnak bizonyult, a kerítésen kívülről is jól látszott, hogy a szerencsétlen állatot már félig ellepte a víz, amúgy is elhanyagolt bundája átázott, teste felpuffadt, mozdulni nem volt képes, csak a szemeivel nézett könyörgőn.
Éves beszámoló 2009

Hírek, 2010. június. 30. szerda, 22:34, 1563 olvasás

​2009 évben a Polgármesteri Hivatalnál alkalmazásban álló gyepmester 270 befogott ebet szállított a gyepmesteri karanténba, ahonnan a 14 nap megfigyelés után minden gazdihoz juttatható kutyust beoltva átvittünk a menhelyre, szám szerint 168 ebet. 63 állatot eredeti gazdája talált meg és vitt el, 39 betegségben elpusztult vagy eutanáziát kellett alkalmaznunk. Végleges altatás mellett kizárólag gyógyíthatatlan beteg és idegrendszeri problémás, agresszív kutyáknál döntöttünk.A menhelyen gazdára váró kutyák létszáma év közben 112 és 137 között mozgott, a lakosságtól 269 kutyát fogadtunk be. Nagy hangsúlyt fektettünk a higiéniára és az állatok jólétére.Munkánk sikerét bizonyítja, hogy múlt évben a bekerülő kutyák átlagosan 90%-ának tudtunk új esélyt biztosítani az élethez, 460 kutyát sikerült gazdához adnunk a menhelyről, közben folyamatosan segítve a lakosokat információkkal, valamint elveszett-talált...
Mi kell ahhoz, hogy elhozhassak egy kutyát a menhelyről?

Hírek, 2010. június. 18. péntek, 21:36, 2213 olvasás

Védenceink örökbeadásánál lényeges tudnivaló, hogy mindig elsősorban az állatok érdekeit vesszük figyelembe. A jó döntéshez pedig ismernünk kell a kutya alapvető tulajdonságait, és a leendő gazdi elvárásait. Ha a menhelyen szeretné kiválasztani a kutyust, látogatási időben bármikor szívesen látjuk. Csak oltott, parazitamentesített kutyát adunk örökbe, ivarérett korú szukát pedig ivartalanítva, kivéve abban az esetben, ha a befogadó vállalja az ivartalaníttatást (és erről igazolást küld az alapítvány részére).
Kulcsszavak:
« első oldal   |   előző oldal   |   Összesen 48 db. listázva 31-40   |   következő oldal   |   utolsó oldal »